Devizele create in Excel te limiteaza - Septembrie 2020Campanie informare limitare Excel

Devizele create în Excel te limitează!
Acum 17 ani am început să dezvolt primul program profesionist de devize, Windoc Deviz, împreună cu un prieten constructor care mi-a spus că și el face “programare” în Excel. Anii au trecut și de atunci dezvoltăm și inovăm cu pasiune pentru ca experiența ta de lucru cu devize să fie una plăcută. Am ajuns la peste 5.000 de utilizatori ai programelor noastre, dar cu toate acestea am observat în discuțiile pe care le avem cu constructorii că mulți dintre ei preferă să utilizeze Excel și nu văd necesitatea unui program de devize.
Iată mai jos câteva moduri în care devizele create în Excel te limitează:  


1. Excel nu îți oferă o baza de date cu norme de deviz și oferte de prețuri actuale.​

Pentru a evalua corect lucrările tale ai nevoie de o bază de date cu norme de deviz și oferte de prețuri actuale. Normele de deviz descriu consumuri de materiale, manoperă, utilaje sau transport pe unitatea de măsură dintr-o lucrare. Programele noastre de devize îți oferă acces la o bază de date cu peste 100.000 de norme de deviz și peste 400.000 de oferte de prețuri actuale pentru ca evaluarea proiectelor tale să fie cât mai aproape de realitate. Am inclus în baza de date a programelor noastre toate indicatoarele de norme de deviz republicane dar și o importantă colecție de norme de deviz și oferte pentru tehnologii noi elaborate în parteneriat cu producători și importatori din domeniul construcții și instalații. Lunar actualizăm oferte de prețuri de materiale de construcții și instalații de la principalii distribuitori de interes național. Cu toate că baza de date este mare, căutarea articolelor de deviz este simplă și în câteva secunde poți adăuga în devizul tău articolele potrivite pentru lucrările pe care vrei să le execuți.

2. Excel nu te ajută să finalizezi cu bine proiectele tale.
Pentru a finaliza cu bine proiectele tale trebuie să te asiguri că te încadrezi în bugetul calculat în deviz și în termenul de finalizare stabilit prin contract. Programele noastre de devize te ajută și după ce începi să execuți lucrarea. Poți întocmi situații de plată, note de renunțare, note de comandă suplimentară și urmării îndeaproape costurile tale astfel încât până la finalizarea proiectului să nu depășești valoarea ofertată și profitul tău să fie cel așteptat. De asemenea poți întocmi foarte ușor un Grafic Cant, calcula automat durata pentru activitățile tale, configura drumul critic și urmări progresul proiectului tău până la finalizarea lui în termenul stabilit pentru a evita costurile suplimentare care pot sa apară datorită întârzierilor.

3. Excel nu ține echipa ta conectată.

Dacă proiectele tale sunt mari, ai nevoie de o echipă care să lucreze unitar până la finalizarea cu succes a proiectului. Programele noastre de devize îți oferă un nivel de acces și conectivitate ridicat. Poți avea un număr nelimitat de utilizatori care să lucreze la proiectele tale cu diferite drepturi de acces. Poți alege Windoc Deviz, varianta desktop, și lucra multi user în rețeaua internă a companiei, Deviz 360, varianta Web, sau aplicația de mobil Estimator AR și lucra multi user de oriunde te-ai afla de la orice dispozitiv conectat la internet.

4. Transferul de date din Excel este dificil.

Finalizarea cu succes a unei lucrări de construcții și instalații presupune colaborarea strânsă între antreprenorul general, proiectant, beneficiar și contractanți în fiecare fază a ciclului de viață a proiectului, de la oferta inițială până la finalizarea proiectului și semnarea procesului verbal de predare primire a lucrării. Cu Excel, poate fi dificil să mențineți o abordare standardizată a conținutului și formatului datelor, mai ales atunci când mai mulți estimatori lucrează la același proiect. Și mai dificil este să vă asigurați transferul corect al datelor  în alte sisteme Modificările manuale efectuate în Excel, intenționat sau nu, pot compromite precizia estimării. Cu ajutorul programelor noastre de devize puteți exporta și importa devize din majoritatea programelor utilizate pe piață dar și din formate standard Excel.

5. Calculele în Excel pot să fie greșite.

Calculele Excel pot pune o adevărată problemă pentru devizieri. Formulele pot fi greșite, prețurile sau cantitățile pot fi calculate greșit, modificările utilizatorilor, intenționate sau nu, pot compromite acuratețea datelor în oricare fază a proiectului: ofertare sau execuție. Folosind programele noastre de devize, porniți de la început cu o evaluare corecta bazata pe norme de deviz pentru tehnologii noi și oferte de prețuri actuale iar datele rămân corecte, actuale și coerente pe toată durata de execuție a proiectului. Dacă proiectele se întind pe o perioada mai lungă de timp, luni sau ani, aveți posibilitatea să actualizați prețurile resurselor la condițiile de piață și să oferiți beneficiarului o documentație clară în acest sens. 

6. Rapoartele generate cu Excel pot să fie greșite.

În România, documentația pentru ofertare și decontare a lucrărilor de construcții și instalații este reglementată prin HG 907/2016. Formularele pentru participare la licitație sunt standardizate și greu de întocmit în formatul solicitat fără a utiliza un program de devize. Programele noastre de de devize întocmește automat documentația pentru participare la licitație, generând toate rapoartele necesare, cu cuprins și paginație. Puteți lista orice raport în format Pdf sau Excel și trimite automat prin email beneficiarului. 

7. Excel nu ține pasul cu mărimea proiectelor tale.

Vine un moment în care Excel pur și simplu nu este suficient de mare sau de puternic pentru a face față volumului sau complexității proiectelor tale. Programele noastre de devize pot să fie achiziționate pe bază de abonament anual în funcție de numărul de utilizatori necesari. Poți mări numărul de utilizatori în perioada de creștere sau poți scădea numărul de utilizator când cererea e în scădere.

8. Excel nu îți oferă suport de la o echipă de specialiști.

Spre deosebire de Excel compania noastră programele noastre de devize dezvoltate special pentru industria construcțiilor sunt susținute de o echipă de profesioniști calificați care dezvoltă, actualizează și inovează continuu atât partea de software cât și baza de date cu norme de deviz și oferte de prețuri actuale. Oferim ghid de utilizare, lecții video, suport prin telefon sau remote acces și cursuri de formare organizate în parteneriat cu facultăți de construcții din țară. Colaborăm cu peste 50 de producători, importatori și asociații profesionale pentru elaborare de norme de deviz pentru tehnologii noi și peste 400 de distribuitori de materiale de construcții și instalații de interes național pentru baza de date cu oferte de prețuri actuale.
 

Adrian Buhai
Manager proiect

https://deviz.ro/