Ghid de utilizare și lecții video Estimator  • Cum creați devize folosind aplicația de mobil Estimator?

Poti descarca aplicatia Estimator pe telefonul tau mobil din Google Play sau App Store și utiliza în paralel cu Deviz 360 folosind acelasi utilizator sau parola pentru a vizualiza si modifca investitiile tale sau ca si aplicatie de sine statatoare pentru a crea devize simple.

Primul pas este să adaugi  clientul pentru care dorești să realizezi proiectul. Apasă butonul + din dreapta jos a ecranului, introdu numele clientului, de exemplu John Smith, și apasă butonul Salvare.

Al doilea pas este să adaugi Proiect. In secțiunea proiecte, apasă butonul +, introdu denumirea proiectului, de exemplu rețea Alimentare apă și canalizare și apasă butonul Salvare.

Al treilea pas este să adaugi articole în deviz, lucrările pe care vrei să le execuți.

Poți căuta articole după denumire sau simbol. Programul are acces la o baza de date cu peste 100.000 de de  norme de deviz pentru lucrări de construcții și instalații.

Apasă butonul + din partea dreaptă, jos a ecranului și introdu criteriul de căutare, de exemplu Sapatura manuala. Alege articolul potrivit, introdu cantitatea, de exemplu 2 mc si apasă butonul Adaugare.

Apasă din nou butonul + din partea dreaptă, jos a ecranului și introdu criteriul de căutare, de exemplu Camin Valrom. Alege articolul potrivit, introdu cantitatea, 1,  Alege din lista de resurse neexplicitate si apasă butonul Alegere.

Apasă din nou butonul + din partea dreaptă, jos a ecranului și introdu criteriul de căutare, de exemplu simbolul articolului CA01A+ Alege articolul potrivit, introdu cantitatea, de exemplu 2 mc și apasă butonul Adaugă.

Dacă dorești să modifici articolul adăugat, selectează articolul, apasă click, modifică denumirea, costul materialelor, manoperei, utilajului sau transportului, cantitatea și apasă butonul Salvare.

Dacă dorești să ștergi un articol introdus, trage articolul spre stanga și confirmă stergerea.

Al patrulea pas este să faci modificările necesare la a detalii despre proiect. Apasă butonul Editare proiect din dreapta sus a ecranului, modifica informațiile despre proiect, exemplu recapitulatia devizului, Profit 8% si Indirecte 12% si apasa Salvare

În final poți trimite oferta clientului tău. Programul permite să trimiți oferta în format PDF. Apasă butonul PDf din drepta sus, alege  formularul C1 Centralizatorul investiției sau Formularul F3 Lista cu cantități de lucrări.